Sat Sangat

O predavaču

Tanja aka Sat Sangat

Učitelj Kundalini Joge i Meditacije
Lični savetnik u Primenjenoj Drevnoj Numerologiji i Kundalini Jogi

Lični savetnik i učitelj Joge u zapadnoj Evropi i u Srbiji, Tanja je sertifikovani učitelj Kundalini joge. Diplomu i trogodišnji trening iz oblasti ličnog razvoja prošla je u internacionalnoj školi tokom godina života i rada u zapadnoj Evropi.

Prema značenju dobijenog duhovnog imena Sat Sangat, a ono znači “duhovna, svesna ili istinska zajednica” Tanja je osetila prirodnu želju da tim imenom nazove svoje aktivnosti u ovoj oblasti ličnog razvoja.

Zajednica okupljena oko duhovnih učenja jeste zajednica koja teži i gaji svoju sklonost prema svesnom načinu života.

Zajednice su mesto gde kroz naše susrete i relacije činimo proveru stvarnosti, ali se i susrećemo sa tačkom koja se nalazi između zemlje i neba.

Iskustvo

Počeci ličnog razvoja – rada na sebi krenuli su 1995 godine, kada je Tanja odlučila da se suoči sa nasleđenim traumama.

Tokom jedne godine, u tom periodu, ona se intenzivno bavi radom na sebi, a potom počinje njeno samostalno dugogodišnje izučavanje brojnih pisanih dela na temu ličnog razvoja.

Prvi put se susreće sa Hata jogom sa 14 godina, kojom se kratko bavi. Tek mnogo kasnije, 2009 godine, ona otkriva Kundalini jogu i meditaciju onakvu kakvu je predavao Majstor ove joge: Siri Singh Sahib, Yogi Bhajan. Odmah zatim, 2010 ona započinje jednogodišnji trening za učitelja Kundalini joge sa Shiv Charan Singhom.

Tada, pored iskustava koje donosi vežbanje Kundalini joge, počinje i njeno šire obrazovanje iz oblasti ličnog razvoja tokom brojnih treninga i radionica sa internacionalnim predavačima.

Ti treninzi su iz učenja Kundalini joge za žene, za decu, nivo 1 i 2 učitelja Kundalini joge kao i trogodišnji trening iz Primenjene Drevne Numerologije.

Jedna od prvih ideja tokom početaka i otkrića čari i magije ove Joge, ona je dobila ideju da prenese ovo znanje u Srbiju gde u to vreme nije bilo časova Kundalini joge. To je i učinila godine 2012 kada je održala svoju prvu radionicu u Beogradu.

Odmah nakon završetka treninga za učitelja joge, ona započinje predavanje brojnih radionica posebno za ženski pol kao i za zdrav život prema učenjima kundalini joge.

U sklopu vežbanja Kundalini joge, Tanja dugi niz godina, do danas, praktikuje i trodevnu Belu Tantru koja se sastoji iz celodnevnih vežbanja kundalini meditacije sa partnerom ( Bela tantra nema veze sa seksualnosću u pravom smislu te reči).

Nakon završetka treninga za Ličnog konsultanta iz Primenjene Drevne Numerologije “Karam Kriya”, Tanja započinje i svoj rad sa individualnim klijentima. Ova numerologija je pre svega jedna isceljujuća konverzacija koja za osnovu ima datum rođenja klijenta.

Kao što znamo, razgovor je alatka kojom se ljudsko biće služi kako bi došlo do razmene iskustava, kao takođe i do promena koje ta iskustva razmene mogu doneti. Doći do svesne spoznaje svoje istinske lične prirode je i cilj upotrebe konsultacija.